Wie zijn wij

Wij zijn Mariëlle en Henri Harmsen met onze vier zonen, Marco, Berjan, Remco en Sven. En natuurlijk onze viervoeter Casha.

Meestal verwelkomt Mariëlle u als eerste, echter het kan wezen dat u Henri als eerste treft.

Hij heeft de taak om het erf en de gebouwen te onderhouden en is vaak aan het klussen om het u zo aangenaam mogelijk te maken, wat overigens ook een hobby van hem is.

Hij rijdt met de huifkar en tractor en zal ook vaak achter de BBQ staan om vlees te braden.

Bij feestjes en partijen zal hij ook de helpende hand wezen samen met Mariëlle.

Buiten het toeristenseizoen om houdt hij zich ook nog bezig met werkzaamheden op boomkwekerijen, het onderhouden van bedrijfsterreinen, zagen en snoeien van bomen en houtopstanden en 's winters met gladheidbestrijding.

De jongens hebben allemaal werk en zijn bezig in de groenvoorziening als zelfstandige en werkzaam in de veehouderij en bouw.

CashaEn Cascha onze trouwe viervoeter: Liefst spelen met andere honden en de rest van de dag kijken of wij wel wat doen en ze blijft ons volgen waar we buiten bezig zijn en af en toe toch even buurten bij een speelkameraad schuin tegenover ons.

Neven tak:

Voor de winterdagen en tijd die we over hebben zijn we ook nog werkzaam in de groensector. Deels past dit in onze visie omdat we over machines beschikken die we ook elders kunnen gebruiken.

U moet dan denken aan:
-verzorgen en onderhouden van bedrijfsterreinen
-planten en rooien van bomen
-snoeien en zagen van bomen
-straatwerk
-onkruidbestrijding op straatwerk en in gazons
-verkoop van haardhout en plantmateriaal
-ongediertebestrijding

Hoe werken we:
We proberen onze benodigde energie die nodig is om het warm te houden in ons huis te halen uit een houtgestookte cv. Veel hout komt immers vrij bij de werkzaamheden die we verrichten in onze neventak. Verder willen we gebruik maken van zonne-energie door het plaatsen van zonnecollectoren.

Het beregenen van de tuin wordt gedaan van regenwater die we opslaan in oude kelders die onder de schuur zitten. Overtollig water loopt over in de grote vijver die in de tuin ligt.
Regenwater gaat hier dus nooit verloren.

Verder hebben we ons erf rijkelijk beplant met inheemse boomsoorten. Hier kunnen de vogels, insecten en andere dieren zich ook goed thuis voelen. Gezien het grote aantal soorten vogels die hier broeden is het ons goed gelukt.

Onze koeien lopen ook op graslanden die weinig bemest worden. Het aantal kruiden heeft zich dan ook uitgebreid wat resulteerde in een bloemenpracht in het voorjaar.

Dit is voor ons een prachtig streven, wat niet wil zeggen dat dit overal kan.